Personvernerklæring for Relato AS

Behandlingsansvarlig

Relato AS er behandlingsansvarlig for all behandling av personopplysninger der vi selv bestemmer formålet med behandlingen av opplysningene og de virkemidlene vi benytter til dette. I denne personvernerklæringen kan du lese mer om personopplysningene Relato AS er behandlingsansvarlig for.

Dersom du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller vurderingene vi har gjort, kan du kontakte oss på kontakt@relato.no

Personopplysninger som behandles

Vi behandler i hovedsak opplysninger om deg i følgende tilfeller:

  • Du har meldt deg på et arrangement og/eller kurs

  • Du har søkt jobb hos oss eller en jobbsøker har angitt deg som referanse

  • Du er en ansatt, kunde og/eller partner

  • Du abonnerer på vårt nyhetsbrev

  • Du besøker eller har besøkt vår hjemmeside www.relato.no eller våre sosiale medier (LinkedIn, Instagram, Facebook, Twitter)

  • Du har kontaktet oss elektronisk (chat, e-post, web form, telefon, SMS, etc.)

 

Følgende kategorier av personopplysninger behandles:

  • Grunnleggende informasjon: navn, fødselsdato

  • Kontaktinformasjon: adresse, telefonnummer, epostadresse og pårørende

  • Konto og profilinformasjon: innstillinger, preferanser og bilder

  • Skatte- og betalingsinformasjon: kontonummer, personnummer

  • Kundehistorikk: bestillings- og leveringsopplysninger, samt status på disse

  • Aktivitet: lese- og handlingshistorikk fra nettsider, elektronisk kommunikasjon vi sender ut samt interaksjon på sosiale medier. Teknisk informasjon om enhetene du bruker

  • Cookies: se vår informasjon om cookies

 

Besøk på våre nettsider

Informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Noen av informasjonskapslene er nødvendige for at ulike tjenester på nettsiden vår skal fungere. Relato bruker informasjonskapsler for å analysere bruken av våre nettsider.

Du kan lese mer om informasjonskapsler som er i bruk på relato.no i våre retningslinjer for informasjonskapsler

Webanalyse

Vi bruker informasjonskapsler til å gjennomføre webanalyse. Bruk av informasjonskapsler til webanalyse er basert på samtykke.

Statistikk fra webserver

Vi benytter logger fra vår webserver for å generere statistikk over besøk på relato.no. Denne statistikken gjør at vi kan forbedre informasjonen på nettsiden vår. Informasjonen inneholder forskjellige variabler, som hvilken side du har besøkt, dato og tidspunkt for besøk samt teknisk informasjon om enheten din.

Behandlingsgrunnlaget for generering av anonym statistikk er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav f, som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å ivareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å forbedre og videreutvikle informasjon på våre nettsider.

Chat

På siden vår finner du en funksjon der du kan chatte og komme i kontakt med oss. Du har mulighet til å være anonym eller oppgi kontaktopplysninger slik at vi kan komme i kontakt med deg.

Behandlingsgrunnlaget for behandling av personopplysninger gjennom tilbakemeldingsfunksjonene er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav f, som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Vår berettigede interesse er å tilby innhold som dekker publikums informasjonsbehov.

 

Formål med behandlingen

Vi behandler opplysningene for å kunne gjennomføre våre forpliktelser etter avtale med deg. Vi bruker personopplysningene dine til følgende formål:

  1. Tilby informasjon om selskapet i riktig format og kanal

  2. Gjennomføre bestillinger og påmeldinger

  3. Opprette brukerkonto

  4. Yte kundeservice

  5. Utarbeide statistikk og kartlegge markedstrender

  6. Sende produkter, informasjon og markedsføring

  7. Gjennomføre ansettelser

  8. Utbetale lønn

  9. Sende faktura

  10. Rapportere opplysninger til myndigheter, f.eks. lønn, skattetrekk og pensjon

  11. Selge konsulenter til kunder og partnere

Grunnlaget for behandlingen

Informasjon om navn, adresse, telefon, e-postadresse benyttes for å oppfylle kjøpsavtalen. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel Art 6 (b). Der du har samtykket vil det benyttes også opplysningene til å gi deg informasjon, tilbud og service i forbindelse med ditt kjøp via e-post, telefon eller SMS. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst takke nei til å motta slik informasjon fra oss. Der du har samtykket til det, benyttes kjøpshistorikk og adferdsmønster til å gi anbefalinger og reklame spesielt tilpasset deg som bruker. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til slik bruk.

Innhenting av personopplysninger

Vi lagrer de personopplysningene du har avgitt på våre nettsider. Vi bruker informasjonskapsler/cookies på våre nettsider for å gi deg som besøker siden best kundeopplevelse og service. Lov om elektronisk kommunikasjon krever at vi informerer våre besøkende om bruk av informasjonskapsler (cookies). Les mer om bruk av informasjonskapsler her: link

Utlevering av opplysninger til tredjeparter

Vi vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere personopplysninger til andre, med mindre vi er rettslig forpliktet til det. For å kunne oppfylle våre forpliktelser etter avtalen utleveres nødvendige opplysninger til våre samarbeidspartnere.​

Sletting av personopplysninger

Opplysninger vi etter Bokføringsloven er forpliktet til å bevare vil lagres i inntil 5 år. Der det ikke er tjenstlig behov og krav om samtykke, vil informasjon bli lagret i inntil 1 år.

Rettigheter for den registrerte

Vi behandler dine personopplysninger i henhold til Personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Det gjøres oppmerksom på at du kan kreve innsyn i og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger. 

Informasjonssikkerhet

Vi sikrer dine personopplysninger ved både fysisk og virtuell adgangs- og tilgangskontroll, samt ved kryptering av sensitive deler av avgitte opplysninger.

Kontaktinformasjon

Henvendelser om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sendes skriftlig til følgende e-post: kontakt@relato.no