top of page
  • Forfatterens bildeBjørn Harald Jakobsen

Tredobler kapasiteten på systemutviklere

Relato har nylig startet en satsning på systemutvikling og jobber med å bygge en solid kapasitet på dette området. Mandag 3.oktober ble flere rekorder satt i selskapet da det ble gjennomført onboarding av fire nye ansatte samtidig som at utviklerkapasiteten ble tredoblet fra to til seks systemutviklere.


Edvard Oroug, Mii Erik Haugård, Erik Wiker og Ingrid Evensen

På bildet over ser du de fire nye systemutviklerne. Dette er engasjerte og kunnskapsrike systemutviklere med en erfaringsbakgrunn og et sett ryggmargsreflekser som passer perfekt for Relato! For en herlig dag dette var på kontoret.


«Vi jobber med å styrke satsningen vår på systemutviklere, og vi er ute etter de beste menneskene som blant annet har et stort engasjement, mye å bidra med og ønsker å gjøre en forskjell for samfunnet. Med denne gjengen er jeg sikker på at vi er på rett kurs», sier Lasse Udjus, daglig leder i Relato.


Edvard Oroug

Edvard har en master i informatikk fra 2005 og har jobbet som fullstack Java-utvikler siden 2005. Edvard kommer fra rollen som utvikler i Bouvet hvor han i en tiårsperiode jobbet med å utvikle ERESS, et system for energiavregning av kraftforbruket i togsett i Norge og Europa.


Edvard har så langt i sin karriere jobbet for store virksomheter og ønsket nå å jobbe for et responsivt og lettbeint selskap. «Jeg har jobbet mange år i et større konsulentselskap og søkte nye utfordringer. For meg var det spennende å begynne i et mindre konsulentselskap hvor man får større innflytelse og mulighet til å være med å skape noe nytt». Og hvorfor nettopp Relato, spør vi. «Jeg valgte å begynne i Relato på grunn av de dyktige folkene og miljøet i selskapet. Jeg verdsetter at selskapet har en flat struktur og dermed kort vei til ledelsen. I tillegg legger Relato til rette for gode utviklingsmuligheter og har gode betingelser. Relato har allerede opparbeidet seg en solid kundeportefølje som gjør dette til et trygt sted å jobbe».

I prosessen frem mot ansettelse lot vi oss motivere av Edvards klare ambisjon om å bidra til å gjøre Relato til det beste og mest attraktive stedet å jobbe som konsulent. Som han selv uttrykte det, «Jeg ønsker også å jobbe for at Relato blir et kjent navn i konsulentbransjen og et selskap som kunder søker som sitt førstevalg for å hente rett kompetanse.»


Mii Erik Haugård

Mii Erik har en mastergrad i Datateknologi fra NTNU med spesialisering innen kunstig intelligens. Han har tidligere jobbet som systemutvikler for ITverket og Bouvet, og har i løpet av de siste tre årene jobbet som utvikler for OBOS, Politiet, Forsvaret, Cappelen Damm og Statnett.


Mii Erik har et sterkt engasjement for systemutviklingsfaget og aktuelle verktøy og rammeverk som Java, Spring Framework og Angular.


På spørsmålet om hvorfor han valgte Relato, svarer Mii Erik «Det virket spennende å være med på noe som var så ungt, men allikevel virket såpass bra etablert. I tillegg kjenner jeg de andre systemutviklerne i Relato veldig godt fra tidligere, og fikk veldig lyst til å være med på dette sammen med dem».


Mii Erik er motivert av å løse utfordrende problemstillinger og liker å utgjøre en forskjell og gjerne i samfunnsnyttige prosjekter. «Jeg vil utvikle meg faglig gjennom spennende prosjekter, og være med på å bygge et sterkt fagmiljø i Relato», sier Mii Erik smilende før han løper avgårde for å trimme den nye Mac’en sin.


Erik Wiker

Erik har en mastergrad i Informatikk fra NTNU, med spesialisering innen kunstig intelligens, og har tidligere jobbet som konsulent i prosjekter for flere virksomheter i offentlig og privat sektor. I sine prosjekter, har Erik jobbet med Java, Kotlin og .Net på backendsiden av løsningen og React på frontend.

Erik motiveres av å kunne løse utfordringer og levere på en god og hensiktmessig måte, og trives best når han kan bygge god domenforståelse og jobbe med hele stacken fra frontend til backend.


Vi stilte også han spørsmålet om hva som var utslagsgivende i valget av Relato, hvorpå han svarer: «Det å kunne komme inn i et voksende selskap bestående av kunnskapsrike og hyggelige mennesker hvorjeg har mulighet til å påvirke løpet fremover var det som lokket mest. Relato var det selskapet som virket mest engasjerte i de ansatte, både faglig og sosialt».


Ingrid Evensen

Ingrid har en mastergrad i programvaresystemer fra NTNU, og en variert prosjekterfaring som konsulent. Hun har tidligere jobbet for Bouvet og ITverket og har prosjekterfaring fra Statnett, Forsvaret og Cappelen Damm. Ingrid jobber for øyeblikket for et prosjekt i Vigo IKS hvor hun er med i utviklingen av en ny applikasjon for arkivering av informasjon som oppstår i fylkeskommunenes skjemaløsninger.


Ingrid er en nysgjerrig problemløser og brenner for systemutviklingsfaget. «Jeg elsker å forbedre og forenkle», sier Ingrid før hun engasjert fortsetter «å utvikle nyttige, brukervennlige og sikre systemer som gjør en forskjell er det som motiverer meg. Jeg liker å sette meg inn i nye fagområder, og er overbevist om at det ikke fins domener eller fagområder som ikke kan være spennende».


Hva var bakgrunnen for at du valgte å begynne i Relato, spør vi henne. «Jeg var heldig som fikk hilse på flere av de ansatte før jeg tok beslutningen om å begynne nettopp her. Det gjorde at valget føltes trygt og forsikret meg om at her ville jeg få dyktige, engasjerte kollegaer, et sterkt fellesskap, spennende oppdrag, gode betingelser og få muligheten til å utvikle både meg selv og selskapet framover. Dette samlet ble en unik mulighet jeg selvfølgelig takket ja til».


Vi ønsker de alle velkommen til Relato!

 

Relato er et konsulentselskap som leverer ledelse, rådgivning og utvikling. Vi jobber med å styrke satsningene våre. Om du kunne tenke deg å høre mer om hvem vi er, hva vi tilbyr eller hvilke muligheter du har i selskapet, ta kontakt med Vegard Akersveen på e-post (vegard.akersveen@relato.no) eller telefon (+47 932 24 249). Du kan også levere en åpen søknad her (lenke).

411 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentarer


bottom of page