Personvernerklæring

Behandlingsansvarlig

Relato AS er behandlingsansvarlig for selskapets behandling av personopplysninger. I denne personvernerklæringen kan du lese mer om personopplysningene Relato AS er behandlingsansvarlig for.

Personopplysninger som lagres

Vi lagrer følgende personopplysninger om våre kunder:

  • Navn, adresse, telefonnummer, e-post adresse

Vi lagrer følgende personopplysninger om våre ansatte:

  • Navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, kjønn, fødselsdato, personnummer, pårørende, kontonummer, bilder, navn på PC, operativsystem

Vi lagrer følgende personopplysninger om besøkende på vår nettside og sosiale medier:

  • IP adresse, nettleser, operativsystem, lokasjon

Vi behandler i hovedsak personopplysninger i følgende tilfeller:

  • Du har meldt deg på et arrangement og/eller kurs
  • Du har søkt jobb hos oss eller en jobbsøker har angitt deg som referanse
  • Du er en ansatt, kunde og/eller partner
  • Du abonnerer på vårt nyhetsbrev
  • Du besøker vår hjemmeside relato.no eller våre sosiale medier
  • Du har kontaktet oss elektronisk (e-post, web form, telefon, SMS, etc.)
 

Formål med behandlingen

Vi behandler opplysningene for å kunne gjennomføre våre forpliktelser etter avtale med deg. Vi bruker personopplysningene dine til følgende formål:

  1. Tilby informasjon om selskapet i riktig format og kanal
  2. Gjennomføre bestillinger og påmeldinger
  3. Opprette brukerkonto
  4. Yte kundeservice
  5. Utarbeide statistikk og kartlegge markedstrender
  6. Sende produkter, informasjon og markedsføring
  7. Gjennomføre ansettelser
  8. Utbetale lønn
  9. Sende faktura
  10. Rapportere opplysninger til myndigheter, f.eks. lønn, skattetrekk og pensjon
  11. Selge konsulenter på oppdrag til kunder

 

Grunnlaget for behandlingen

Informasjon om navn, adresse, telefon, e-postadresse benyttes for å oppfylle kjøpsavtalen. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel Art 6 (b). Der du har samtykket vil det benyttes også opplysningene til å gi deg informasjon, tilbud og service i forbindelse med ditt kjøp via e-post, telefon eller SMS. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst takke nei til å motta slik informasjon fra oss. Der du har samtykket til det, benyttes kjøpshistorikk og adferdsmønster til å gi anbefalinger og reklame spesielt tilpasset deg som bruker. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til slik bruk.

Innhenting av personopplysninger

Vi lagrer de personopplysningene du har avgitt på våre nettsider. Vi bruker informasjonskapsler/cookies på våre nettsider for å gi deg som besøker siden best kundeopplevelse og service. Lov om elektronisk kommunikasjon krever at vi informerer våre besøkende om bruk av informasjonskapsler (cookies). Les mer om bruk av informasjonskapsler her: https://www.relato.no/cookie-policy/

Utlevering av opplysninger til tredjeparter

Vi vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere personopplysninger til tredjeparter, med mindre vi er rettslig forpliktet til det. For å kunne oppfylle våre forpliktelser etter avtalen utleveres kun nødvendige opplysninger til våre underleverandører og samarbeidspartnere.

Sletting av personopplysninger

Opplysninger vi etter Bokføringsloven er forpliktet til å bevare vil lagres i inntil 5 år. Der det ikke er tjenstlig behov og krav om samtykke, vil informasjon bli lagret i inntil 1 år.

Rettigheter for den registrerte

Vi behandler dine personopplysninger i henhold til Personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Det gjøres oppmerksom på at du kan kreve innsyn i og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger. Det kan klages til Datatilsynet på behandling i strid med reglene.

Informasjonssikkerhet

Vi sikrer dine personopplysninger ved både fysisk og virtuell adgangs- og tilgangskontroll, samt ved kryptering av sensitive deler av avgitte opplysninger.

Kontaktinformasjon

Henvendelser om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sendes skriftlig til følgende e-post: contact@relato.no

Besøks- og postadresse er oppdatert og tilgjengelig på følgende nettside: https://www.relato.no/#contact